Ranije igrao za Hrvatsku: Reprezentacija BiH dobija novog stopera?

Stiže defanzivac Zuricha

Ranije igrao za Hrvatsku: Reprezentacija BiH dobija novog stopera?

Eldar Ganibegović

Kako SportSport nezvanično saznaje, novo ime u reprezentaciji Bosne i Hercegovine mogao bi biti Nikola Katić.

Radi se o 27-godišnjem stoperu koji po potrebi može igrati i na poziciji zadnjeg veznog. Trenutno je član Zuricha.

Rođen je u Ljubuškom 1996. godine, a karijeru je počeo u HNK Stolac prije no što je otišao u NK Neretvanac.

Zatim je otišao u Slaven Belupo koji ga je lansirao u Evropu prodavši u škotski Rangers.

Igrao je jedno vrijeme i u Hajduku kao posuđen igrač, da bi 2022. godine prešao u švicarski Zurich gdje igra i danas.

Ove je sezone na 31 nastupu postigao tri pogotka što je sigurno dobar golgeterski učinak za jednog stopera.

Oglasi

Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je jedan nastup i to u maju 2017. godine, a s obzirom da se radilo o prijateljskoj utakmici, prepreke oko promjene sportskog državljanstva ne bi trebalo da bude.

Podsjetimo, još jedan od igrača koji se spominje kao novi reprezentativac Bosne i Hercegovine je i stoper Rijeke, Stjepan Radeljić.

Naša selekcija u junu igra dvije prijateljske utakmice. Protivnici će biti Engleska 3. u Newcastleu i Italija 9. u Empoliju.

Vidjet ćemo kako će izgledati spisak Sergeja Barbareza na kojem sigurno neće biti Pjanić i Šehić koji su se nedavno oprostili od nacionalnog tima. 

Top Komentari

Krosteutegurovic
Ovo je stvarno bruka ako se ovaj pozove. Pa dokle više ovako? Daj bola zovite ljude što se izjašnjavaju da su bosanci I hercegovci a ne ovaj ološ.
1 0
Hanibal
Nikada nas bosnjacki narod pameti doci nece. Kakvi bosanci i hercegovci? To su geografski pojmovi. Zasto se neko stidi reci da je Bosnjak? Bosnjacki narod postoji preko 1000 godina. Ne treba se niko stidjeti svoga porijekla. Hrvati i Srbi iz BiH ostaju to sto jesu, ali njihovo drzavljanstvo jeste bosansko-hercegovacko, a drzava Bosna i Hercegovina. Zahvaljujuci nepismenim novinarima izgubio je bosanski jezik podosta svojih rijeci radi srbizacije ili kroatizacije jezika.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi