Panić: Želim Hrvatsku u baražu

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Panić: Želim Hrvatsku u baražu

E. Škorić

Rukometna reprezentacija BiH izborila je nedavno baraž za Svjetsko prvenstvo.

U, kako iskusni Nikola Prce reče, najtežim kvalifikacijama do sada uspjeli smo da ostanemo neporaženi, da ostvarimo pet pobjeda uz samo jedan remi i zasluženo smo na korak od (još jednog) velikog uspjeha - plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, jasno je da je taj korak poprilično dug i težak, ali sve će ovisiti i o žrijebu, odnosno protivniku s kojim budemo odmjeravali snage u sklopu baraža.

Uglavnom, naši igrači žele i vjeruju u odlazak na Svjetsko prvenstvo. Vjeruje i Marko Panić, koji za SportSport.ba govori o prošloj utakmici protiv Litvanije, kvalifikacijama, selektoru Draganu Markoviću...

Pokazali smo obraz

"Mislim da smo zasluženo prošli u baraž jer smo, realno gledajući, najbolja ekipa u grupi i to smo dokazali. Pokazali smo da imamo obraz i da smo ozbiljna momčad u zadnjoj utakmici. Igrali smo za naše navijače, koji nam pružaju nevjerovatnu podršku, posebno u Tuzli. Stvarno se izvanredno osjećamo", rekao je Panić za SportSport.ba, dodavši:

"Mislim da ekipa ne može da bude kompaktnija nego sada kada je tu selektor spojio jedan kolektiv, koji fenomenalno funkcioniše".

Podrška Markoviću

Panićeva želja je, kao i većine igrača, da na mjestu selektora ostane Marković, koji očito radi dobar posao.

"Svi igrači su rekli svoj stav - žele da Marka bude selektor. Mislim da zaslužuje više nego iko".

Baraž? Koga za protivnika?

"Priznajem, jako, jako teško pitanje na koje je teško odgovoriti, ali ako bih birao, pa evo moja želja je Hrvatska", istakao je Panić, rođeni Jajčanin, u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi