Studenti namučili profesora Balića i društvo

Studenti namučili profesora Balića i društvo

Adnan Beganović

Rukometaši aktuelnog bh. šampiona, sarajevske Bosne, pretrpjeli su poraz od Zagreba u 7. kolu Lige prvaka (26:21), no povredama desetkovani Studenti pružili su najbolju partiju u ovosezonskoj Ligi prvaka i dobro su namučili Ivana Balića i društvo.

60 minuta duela sa Zagrebom je najbolje Bosnino izdanje u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Izabranici Irfana Smajlagića, iako načeti povredama, pružili su svoj maksimum i tokom cijelog susreta su bili ravnopravan protivnik Zagrebu.

Studenti su sjajno otvorili utakmicu i poveli su sa 3:0. Nakon toga bude se izabranici Ivice Obrvana, te u 10. minuti dolaze do izjednačenja (5:5).

Studenti dva minuta kasnije povovo dolaze do prednosti (6:5), no potom Balić i društvo, vidno svježiji, preuzimaju konce igre u svoje ruke. Sjani Horvat postiže četiri gola uzastopno, pa Zagreb stiže do prednosti.

U posljednje dvije minute ušlo se pri rezultatu 14:9 sa goste, no Bosna je do kraja sa dva gola uspjela smaniti, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 14:11.

U drugom dijelu Zagreb je konstantno bio u prednosti, no Bosna je u pet navrata bila na zaostatku od samo dva gola, ali upravo u tim momentima osjetio se taj mali broj igrača, koji su konkurisali za ovaj duel. Jednostavno, na ovom nivou se ne može igrati sa sedam - osam igrača u rosteru, što trener Studenata Irfan Smajlagić već mjesecima ponavlja.

Najbolju priliku za "totalni" priključak Studenti su imali pri rezultatu 20:18 za Zagreb, kada su imali igrača više. No brzopletost u napadu, te promašeni ziceri Međića i Rakovića na kraju se nisu mogli nadoknaditi.

Sve u svemu dobra rukometna predstava i zaslužena pobjeda gostiju, ali i partija Studeana za pohvaliti.

Kod Bosne daleko najbolji je bio golman Martinović, koji je imao 23 uspješne odbrane, dok su najefikasniji bili Međić sa 6, te Halilbegović i Mesarić sa po 4 gola.

Neriješeiva enigma za odbranu Studenata bili su Horvat sa 9, te Kopljar sa 8 golova, dok je Balić postigao 4 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.