Čilić: Žao mi je svojih navijača zbog Thompsona
Foto: Dnevnik.hr

Osvajač US Opena sasvim iskreno

Čilić: Žao mi je svojih navijača zbog Thompsona

Marin Čilić napravio je uspjeh karijere furioznom pobjedom protiv Nishikorija (3:0) u finalu US Opena, čime je teniser iz Međugorja postao planetarno poznat. Njegov uspjeh proslavljen je u Hrvatskoj, ali i u rodnom Međugorju, u Bosni i Hercegovini. Ipak, kako i sam kaže, kaje se zbog jedne stvari koja se desila u cijelom činu proslave titule prvaka US Opena.

"Iskreno mi je krivo što je medijski fokus sa ovako velikog uspjeha preusmjeren na nastup Thompsona. Čuo sam da je veliki broj ljudi u Srbiji i BiH navijao za mene, pa mi je žao ako sam zbog Thompsona izgubio svoju publiku među tim ljudima", otvoren je bio Ćilić u razgovoru za srbijanski Kurir.

"Thompsonov dolazak je mogao biti spriječen, ali je bilo kasno. Sve je već bilo dogovoreno dok sam bio na mečevima Davis Cupa. Ne znam šta drugo da kažem osim da mi je žao", dodao je hrvatski teniser rodom iz Međugorja.

Na pitanje srbijanskih novinara da li se plaši da je zbog Thompsonovog nastupa izgubio svoje fanove u Srbiji, Čilić je odgovorio:

"Vjerujem da svojim igrama i ponašanjem mogu pokazati da imam navijače među Srbima. Bez obzira na sve, ja sam onaj isti i nisam se promijenio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.