Clijsters se povrijedila na treningu

Clijsters se povrijedila na treningu

Belgijska teniserka Kim Clijsters neće nastupiti na Grand slam turniru French Open sljedećeg mjesec u Parizu nakon što je povrijedila koljeno na rođakovom vjenčanju.

Clijsters, pobjednica posljednjih US Opena i Australian Opena, istegnula je ligamente desnog koljena.

"Kim će morati da se oporavlja četiri do šest sedmica. Kako turnir u Parizu počinje za šest sedmica teško je očekivati da ona nastupi na njemu", navodi se u saopćenju na web stranici belgijske teniserke.

Nije navdeno kako je došlo do povrede, ali se dodaje da su "posljedice ozbiljne".

Prošle sedmice Clijsters je objavila da neće igrati mjesec dana zbog povrede ramena zbog čega je odustala od nastupa za Belgiju u meču Fed Cupa protiv Češke ovog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.