Federer osgurao pobjedu Švicarske

Monfils presudio Njemačkoj, Murray nije mogao sam

Federer osgurao pobjedu Švicarske

Nakon subote gosti su bili u daleko boljem položaju, ali su na kraju stvari došle na svoje mjesto. Švicarci su neočekivano imali najviše problema.

Imali su vodstvo 1-2,  Kukushkin je uze prvi set Wawrinka u nedelju. Do kraja je Kazahstanac tri puta gubio svoj servis, Wawrinka je slavio 6-7(4), 6-4, 6-4, 6-4. Stvari je na svoje mjesto postavio Roger Federer koji je u tie breaku prvog dobio Golubeva, kasnije je bilo puno lakše.

U polufinalu Švicarska čeka Italiju koja je također trećeg dana osvojila dva boda. Tačnije, u nedelju Britanci nisu uhvatili niti seta. Fognini je dobio Murraya 6-3, 6-3, 6-4, Seppi Warda u meču odluke 6-4, 6-3, 6-4.

Baš kao i Britanci, niti teniseri Njemačke nisu uspjeli ništa napraviti u nedelju. Tsonga je deklasirao Kamkea, treći bod je osigurao Monfils sredivši Gojowczika 6-1, 7-6(0), 6-2.

Četvrtfinale, Svjetska grupa:
Japan - Češka 0:5
Francuska - Njemačka 3:2
Italija - Velika Britanija 3:2
Švicarska - Kazahstan 3:2

Polufinala:
Francuska - Češka
Švicarska - Italija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti