Fedex srušio Đokovića, Wawrinka lagano s Ferrerom
Foto: EPA

Federer i Wawrinka u finalu

Fedex srušio Đokovića, Wawrinka lagano s Ferrerom

Midhat Šljivak

Roger Federer i Stanislas Wawrinka igraće u finalu ATP turnira u Monte Carlu.  

Federer je u velikom duelu s 2:0, po setovima 7:5 i 6:2 savladao Novaka Đokovića, koji je u ovaj meč ušao kao favorit. U prvom setu oba tenisera su držala svoj servis. Ipak, u 11 gemu prvog seta Federer pravi break, te je svojim servisom priveo prvi set kraju sa 7:5.

Dominantno je Federer izgledao u drugom setu. Uspio je uzeti dva breaka na servis Đokovića, te je mirno priveo meč kraju za plasman u finale Monte Carla.

U finalu će Federer za protivnika imati sunarodnjaka Stanislasa Wawrinku, koji je u durgom polufinalu savladao Davida Ferrera s 2:0, po setovima 6:1 i 7:6.

Monte Carlo, polufinale:

Federer - Đoković 2:0 (7:5, 6:2)

Wawrinka - Ferrer 2:0 (6:1, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti