Kvalifikacije za II TOP 12 za Seniore/ke

Stoni tenis

Kvalifikacije za II TOP 12 za Seniore/ke

U subotu 28.02. u Ilijašu su odigrane Kvalifikacije za II TOP-12 za seniore i seniorke. Učestovalo je preko 60 takmičara u obje konkurencije. Nakon igranja po grupama takmičenje se odvijalo nokaut sistemom tj. na ispadanje do finala.

Kod seniora prvo mjesto osvojio je Feđa Jašarević (Bosnnam), drugi je bio Nezić Amar (Mladost), dok je treče mjesto zauzeo Ivan Bobaš (CM).

Kod seniorki poredak je sljedeći: 1. Kovač Ajla (Željezničar), 2. Milojica Sanja (Prijedor) 3. Brčić Arijana (Bugojno).     
Gore navedeni  seniori i seniorke stekli su pravo nastupa na II TOP-12 koji će se održati u aprilu.

Ekipno prvenstvo BiH za mlađe kadete i kadetkinje

U nedelju 1.03.2009 godine u Tuzli je odigrano Ekipno prvenstvo Bosne i Hercegovine za Mlađe kadete i Mlađe kadetkinje.

Kod muškaraca učestvovalo je 13 ekipa. U finalu je ekipa Perućice (Foča) bila bolja od Borca Raiff. Bank rezultatom 3:1. i tako osvojila naslov prvaka BiH za sezonu 2008/09. Treče mjesti četvrto osvojile su ekipe Kreke (Tuzla) i Spin-a (Doboj Istok.

Kod mlađih kadetkinja nastupilo je 8 ekipa. U finale su se plasirale tri ekipe i to; STK Prijedor, STK Hašim Spahić i STK Peručica. U međusobnim susretima najbolja je bila ekipa Prijedora, drugo mjesto pripalo je stonoteniserkama iz Ilaijaša, dok je treče mjesto zauzela ekipa Peručice iz Foče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti