Mervana u drugom kolu kvalifikacija
Uspješan nastup na startu

Naša najbolja teniserka igra kvalifikacije WImbledona

Mervana u drugom kolu kvalifikacija

M. Maksimović

Naša najbolja teniserka Mervana Jugić Salkić je uspjela preskočiti prvu prepreku u kvalifikacijama za veliki Wimbledon. U prvom kolu kvalifikacija, Mervana je sa čistih 6-2,6-2 savladala Slovakinju Lenku Tvarosku, 215. igraćcu sa WTA liste.

Na ovaj način Mervana je ponovila rezultat iz 2006. godine, kada je također u Wimbledonu prošla prvo kolo kvalifikacija. U drugom kolu Mervana će igrati protiv Varvare Lepchenko teniserke koja igra pod zastavom SAD-a, ali je rođena u Uzbekistanu 21. maja 1986. godine.

Lepchenko je postavljena za drugu nositeljicu, a do drugog kola je prošla preko domaće igračice Elizabeth Thomas koja je poražena u dva seta 7-5,6-4. Ukoliko Mervana rođe u treće kolo tamo bi igrala protiv bolje iz meča Japanke Tomoko Yonemurai Čehinje Klare Zakopalove. Defitivno Mervana nije imala sreće u ždrijebu ovogodišnjih kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.