Amel Tuka u petak stiže u BiH

Osvojio srebro u Kataru

Amel Tuka u petak stiže u BiH

A. Čaušević

Srebreni Amel Tuka u Bosnu i Hercegovinu vratit će se u petak. 

Tuka je na Svjetskom prvenstvu u Kataru stigao do srebrene medalje ostvarivši tako uspjeh dosadašnjeg dijela karijere te jedan od najboljih rezultata u historiji bh. sporta.

Nekoliko sati nakon trke Tuka se svim fanovima obratio putem društvenih mreža kazavši da jedva čeka da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

"Jedva čekam da se vratim u svoju čaršiju, da podijelim radost sa najbližim, prije svih porodicom da podijelim ovu sreću radost, da vidite medalju, nemam šta da da kažem osim da jedva čekam da se vratim u svoju Bosnu i Hercegovinu", poručio je Tuka.

Najbolji bh. atletičar će se u Bosnu i Hercegovinu vratiti u petak, a na sarajevski aerodrom bi trebao sletjeti u 11:35.

Zahvaljujući sjajnom rezultatu Tuka je definitivno zaslužio šampionski doček i dolazak navijača u velikom broju.

Nakon slijetanja na sarajevskom aerodromu će biti održana press-konferencija nakon koje će se Tuka obratiti navijačima. Centralni doček bi se trebao održati u Zenici u poslijepodnevnim satima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi