Hamza Alić atletiku u Zenici vraća na pravi kolosijek
Alić je legendarni bacač kugle i osvajač medalja s velikih takmičenja, a sada i prvi čovjek kluba iz Zenice u kojem će pokušati pronaći još nekog novog Amela Tuku, Mesuda Pezera, Sedina Hecu...

Jedan od najboljih bh.bacača kugle izabran za predsjednika AK Zenica

Hamza Alić atletiku u Zenici vraća na pravi kolosijek

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Atletski klub Zenica je sportski kolektiv od neprocjenjivog značaja kako za Zenicu, ZDK, ali i BiH. Mnogi vrhunski atletičari iz naše zemlje ponikli su u ovom klubu, od Elvira Krehmića, pa do Hamze Alića, Mesuda Pezera, Amela Tuke, Dejana Mileusnića, Maida Redžića, Medihe Salkić, Abedina Mujezinovića i drugih.

Posljednjih par godina primijeti se pad u ovom klubu, a naravno da su najveći problem finansije, a to se odrazilo i na atletičare, tako da su srednjeprugaš Abedin Mujezinović i bacačica kugle i diska Medihe Salkić prešli u AK Sarajevo, a visač Samira Hodžić u AK Novi Grad iz Sarajeva

Od 1. aprila ove godine Hamza Alić izabran je za predsjednika Atletskog kluba Zenica. Dosadašnji prvi operativac ovog kluba Nedžad Heco još u decembru prošle godine podnio je ostavku na mjesto predsjednika kluba. Dugogodišnji sportista i jedan od najboljih bh. bacača kugle Hamza Alić dolaskom na mjesto prvog čovjeka AK Zenica prihvatio se novog izazova, sa ciljem da jedan od najtrofejnijih zeničkih klubova zadrži prvo mjesto u BiH i da nastavi sa organizacijom kvalitetnih takmičenja i odgajanja mladih atletičara.

Atletski klub Zenica ima najbolju infrastrukturu u državi, pored toga ranijih sezona bio je organizator velikog broja domaćih takmičenja iz kalendara Atletskog saveza BIH. Tradicionalni Međunarodni atletski miting Zenica, postao je prepoznatljiv ne samo u našoj zemlji već i u regionu.

„I ove sezone ćemo organizovati nekoliko domaćih prvenstava. Isto tako očekuje nas veliki posao kada je u pitanju organizacija našeg tradicionalnog mitinga, koji će ove godine vratiti u svoj stari termin a to je prva srijeda u mjesecu junu. Također naše atletičare očekuju brojna domaća i međunarodna takmičenja. Amel Tuka i Mesud Pezer se spremaju ove godine za Evropsko i Svjetsko prvenstvo u atletici, Mediteranske igre, Balkansko prvenstvo. Pored njih dvojice tu je Dejan Mileusnić u koplju od koga očekujemo normu za Evropsko i svjetsko prvenstvo. Sedin Heco koji bi trebao da ruši rekord u troskoku kao i nekolicina mlađih atletičara poput Muhameda Čančara. Pred nama je bogata sezona u kojoj se nadamo dobrim rezultatima. Moramo pokušati razvijati naš klub, dovoditi mlade snage i na putu smo da osnujemo školu atletike i već smo poduzeli neke korake. U narednom periodu ćemo se fokusirati maksimalno na školi atletike i dati maksimum u tom segmentu kako bi omasovili atletiku u Zenici", kazao je legendarni bacač kugle, a sada predsjednik kluba Hamza Alić.

Top Komentari

CeZenicaLik
Sretno ti i uspjesno Hamza.Podigni AK na jos vecu ljestvicu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi