Skandal u svijetu sporta: "Odrasli smo uz čovjeka koji je koristio fizičko nasilje"
FOTO: EPA

Odlučili su da progovore o svemu

Skandal u svijetu sporta: "Odrasli smo uz čovjeka koji je koristio fizičko nasilje"

H. Zilić

Nova afera u svijetu sporta, a ovaj put o istini su odlučila progovoriti poznata sprotska braća Ingebrigsten koji su sjajni atletičari, ali i izjavom su šokirali svijet atletike kao i sporta generalno.

Olimpijski pobjednik na 1.500 metara Jakob Ingebrigtsen (23) i njegova braća Filip (30) i Henrik (32) optužili svog oca Gjerta Ingebrigtsena za fizičko nasilje, prenose norveški mediji.

Gjert je odmah odbacio optužbe, ali obzirom da je u pitanju veoma ozbiljna optužba, u cijeli slučaj se uključila i policija.

Norveška policija će istražiti sve okolnosti, a ako se ispostave tačnim optužbe od strane braće Ingebrigsten, njihovog oca bi mogla dočekati velika kazna.

"Kada smo prekinuli kontakte sa svojim ocem, mislili smo će doći do razlaza na miran način, bez spominjanja temeljnih okolnosti", napisali su braća u kolumni koju su objavili norveški mediji.

Oglasi

Također naveli su vrlo jake optužbe na račun svog oca.

"Odrasli smo uz čovjeka koji je bio vrlo agresivan i u odgoju je koristio fizičko nasilje."

Otac Ingebrigsten je odmah angažovao advokata i želi dokazati da teške optužbe nemaju pozadinu i da je to sve izmišljeno od strane nejgovih sinova.

"Kasno sam spoznao da imam mana kao otac i trener, ali nikad nisam koristi fizićko nasilje", rekao Gjert u svojoj odbrani.

Ova vijest je pogodila ne samo norveški sport, nego i evropsku atletiku, ali i šire. Skandal koji svakako zahtjeva detaljniju istragu.

Poznato je da je atletika veoma zahtjevan sport, a upravo za uspjehe pojedinaca najčešće su zaslužni roditelji koji budu i sami treneri u cijeloj priči.

Top Komentari

stranputica
Trebali su prebjeći u Kinu i tražiti azil, tamo je valjda super i puno bolje nego u Norveškoj gdje te roditelji i treneri zlostavljaju. U EU je sve hafifno , a Kina je uuuuuuuuuu......
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi