Junuzović najbrži na 13. polumaratonu u Sarajevu uz rekordan broj učesnika
Ulicama Sarajevo trčalo 1.200 trkača

Nastupili trkači iz 41 zemlje

Junuzović najbrži na 13. polumaratonu u Sarajevu uz rekordan broj učesnika

A. Čaušević, foto: T. Hebib

Osman Junuzović iz Doboj Istoka pobjednik je 13. izdanja Sberbank Sarajevo polumaratona. 

Ulicama bh. prijestolnice je trčao rekordan broj učesnika. Učešće je uzelo 1.200 učesnika iz 41 zemlje s tim da je njih preko 50 posto došlo iz BiH.

Junuzović je prvi kroz cilj prošao s vremenom sat i sedam minuta. Član atletskog kluba Doboj Istok je bio brži od Stenli Kipruta iz Kenije koji je bio drugi, dok je podijum kompletirao Alija Imamović iz atletskog kluba Novi Grad.

U ženskoj konkurenciji slavila je Olivera Jevtić s vremenom sat i 17 minuta. Na podijumu su završile još Slađana Peranović iz Crne gore te bh. atletičarka Lucija Kimani.

Osim polumaratona danas su održane i dvije prateće utrke i to G-Drive štafetni polumaraton i trka za građane "Novo Nordisk Fun Run".

Ono što je obilježilo ovo izdanje sarajevskog polumaratona masovnije učešće ženske populacije koje su ove godine činile udio od 32 posto od ukupnog broja učesnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi