Skoro 3.000 takmičara iz cijelog svijeta učestvovalo na Sarajevo Sberbank polumaratonu
I ove godine polumaraton je bio otvoren za sve one koji su željeli učestvovati

Pobjede slavili Kipruto Stenli i Olivera Jevtić

Skoro 3.000 takmičara iz cijelog svijeta učestvovalo na Sarajevo Sberbank polumaratonu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

U Sarajevu je danas održan Sarajevo Sberbank polumaraton na kojem je učestvovalo blizu 3.000 takmičara iz 45 zemalja svijeta, a pobjedu je slavio takmičar iz Kenije, Kipruto Stenli.

Stenli je danas bio najbrži u Sarajevu i do pobjede na Sarajevo Sberbank polumaratonu došao je u vremenu 1:07:11. Na drugom mjestu završio je turski takmičar Ajkut Tesdemir koji je kasnio za pobjednikom nešto manje od minutu, a samo tri sekunde nakon njega u cilj je ušao Ivo Balabanov iz Bugarske kojem je pripalo treće mjesto.

Što se tiče ženske konkurenciju u utrci Sarajevo Sberbank polumaratona pobjedu je slavila srbijanska takmičarka Olivera Jevtić koja je kroz cilj prošla u vremenu 1:14:41. Drugo mjesto pripalo je Bojani Bijeljac iz Hrvatske (1:16:38), a treća je završila moldavska takmičarka Olesca Smobljenko s vremenom 1:16:42.

Na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Sberbank polumaratona učestvovalo je skoro 3.000 takmičara. Utrka je bila duka 21,1 kilometar, a i ovaj put je bila otvorena za sve koji su željeli učestvovati. Učešće su uzele osobe s poteškoćama u razvoju, rekreativci su trčali Fun Run, a tu su bili i britanski bojnici koji su sarajevski polumaraton trčali noseći ruksake težine 16 kilograma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti