Nova zvijezda atletike: Ne poredite Bolta sa smrtnicima kao što sam ja

Mladi sprinter ne želi da ga porede s Boltom

Nova zvijezda atletike: Ne poredite Bolta sa smrtnicima kao što sam ja

E. Škorić

Mladi sprinter Akeem Bloomfield (20) skrenuo je pažnju na sebe pošto je ostvario vrijeme 19,81 na 200 metara.

Počeli su ga porediti s Usainom Boltom, no Bloomfield smatra da je suludo da se njih dvojica stave u istu rečenicu u ovom trenutku.

"Sretan sam, ovo je fenomenalno, no niko ne može da nadmaši Bolta. Mislim da ne bi trebalo da ga poredite sa smrtnicima kao što sam ja. Ako budem ostvario i pola od onoga što je on, bit će to veliko dostignuće", poručio je 20-godišnji sprinter.

Osim na 200, on se takmiči i na 400 metara, a tako je prije 14 dana u marokanskom Rabatu slavio na ovoj dužini s rekordom Dijamantske lige, kada je trku istrčao za 44,33 sekunde.

Mladi Jamajčanin je na dobrom putu da uđe u historiju, ali stvarno je rano da se priča o njemu kao novom Boltu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije