Pezer zauzeo posljednje mjesto u finalu Evropskog prvenstva

Nije uspio da prebaci 20 metara

Pezer zauzeo posljednje mjesto u finalu Evropskog prvenstva

E. Škorić

Bh. bacač kugle Mesud Pezer danas je nastupio u finalu Evropskog prvenstva u atletici koje se održava u Berlinu.

Pezer je sinoć u kvalifikacijama bacio kuglu na daljinu 20,16 metara, što je bilo dovoljno za peto mjesto u kvalifikacijama i na taj je način izborio učešće u finalnoj večeri.

On je večeras imao slabiji rezultat, bacio je kuglu na daljinu 19,91, što mu je na kraju donijelo posljednje 12. mjesto.

U drugom pokušaju je prestupio, dok je u trećem imao rezultat 19,80. Nažalost, puno bolji je bio prethodne večeri u kvalifikacijama.

Podsjećamo da ostali naši predstavnici u ovoj disciplini, Kemal Mešić i Hamza Alić, nisu uspjeli jučer da ispune normu za finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi