Tuka: Teško mi je, povreda je uradila svoje

Podbacio na Evropskom prvenstvu

Tuka: Teško mi je, povreda je uradila svoje

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ostao je jučer bez plasmana u finale Evropskog prvenstva.

Tuka (27) je u prvoj polufinalnoj utrci na 800 metara potpuno podbacio završivši na pretposljednjem, sedmom mjestu sa vremenom od 1:47.24, a nezadovoljstvo zbog lošeg rezultata nije skrivao ni on sam.

"Moram priznati da se nisam baš dobro osjećao u drugoj polufinalnoj utrci. Prva trka je bila onako na svježinu i to je izgledalo jako dobro, dok sam u drugoj osjećao mali umor. Svjestan sam toga, imao sam samo mjesec dana da se pripremim za ovo takmičenje, ali nažalost povreda je uradila svoje. Bio sam optimista i imao sam veliku želju da dođem na prvenstvo, ali se nisam uspio dovoljno spremiti", kazao je Tuka. 

Predaje nema... 

"Teško mi je zbog svega, posvetio sam se maksimalno, ali idemo dalje. Moje je da treniram, da se trudim i siguran sam da će forma doći na svoje. Očekuju me mitinzi na kojima želim popraviti svoje najbolje vrijeme, neću odustajati, a na kraju ćemo vidjeti šta će biti u ovoj sezoni", istakao je Tuka.

Top Komentari

Jalijaš
Od kada hoda po skupovima SDA i karijera mu je krenula nizbrdo
20 4
Jaa
Ma Tuka zakazuje odkako su ga cesce poceli testirati za doping, on od tada je totalno nestao a sad ti mozes govoriti povrede ovo ono.
10 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi