Ako se po jutru dan poznaje, Hamilton će ponovo biti neuhvatljiv na svom terenu

Britanac najbrži u Silverstoneu

Ako se po jutru dan poznaje, Hamilton će ponovo biti neuhvatljiv na svom terenu

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton bio je najbrži na prvom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Velike Britanije.

Dobro je poznato da je Hamilton skoro pa nezaustavljiv na stazi u Silverstoneu, a čini se kako bi slično moglo biti i ovaj put.

Britanac je danas bio najbrži sa krugom 1:27,487, a iza sebe je ostavio timskog kolegu Valtterija Bottasa i Sebastiana Vettela koji je aktuelni lider u šampionatu.

Treba spomenuti i to da je ove godine postavljen novi asfalt na Silverstoneu na koji su se mnogi vozači tokom današnjeg treninga žalili i poručili su da ima mnogo neravnina.

Podsjetimo, prošle godine je na istoj stazi Mercedes ostvario dvostruko slavlje jer je slavio Lewis Hamilton, a iza njega je bio Bottas dok je kao treći kroz cilj prošao Finac u Ferrariju Kimi Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi