Vozač stoji na stazi i gleda kako njegov motor i dalje ide, pukom srećom izbjegnuta tragedija!

Nevjerovatna situacija na utrci Moto2 u Jerezu

Vozač stoji na stazi i gleda kako njegov motor i dalje ide, pukom srećom izbjegnuta tragedija!

Endin Čaušević
Teme:

Trkački viked u španskom Jerezu uvijek donosi spektakl, a tako je bilo jučer na utrkama u svim kategorijama. Naravno u centru pažnje bio je MotoGP, ali jučerašnji dan obilježila je i nevjerovatna scena s utrke Moto2 u kojem je samo pukom srećom izbjegnuta katastrofa.

Staza u Jerezu uvijek nam ponudi fantastične utrke, a tako je bilo i jučer gdje smo vidjeli velika uzbuđenja u svim kategorijama, te za razliku od sprinta i kvalifikacija na svu sreću nije bilo toliko padova.

Iako je centralno dešavanja bila utrka MotoGP-a koja nam je ponudila zaista pravi spektakl, te je na kraju slavio aktuelni svjetski prvak Francesco Bagnaia ispred domaćeg vozača Marca Marqueza s kojim se borio do posljednjeg kruga.

Međutim, detalj koji je obilježio jučerašnji dan u Jerezu desio se na utrci Moto2, a u centru pažnje našao se Alex Escrig koji nije završio utrku jer je pao s motora u 13. krugu utrke.

Escrig je imao očajan vikend u Jerezu jer je podbacio u kvalifikacijama i bio na tek 28. poziciji na startu, a ni u utrci španski vozač nije baš briljirao.

Ovaj 20-godišnjak koji vozi za Forward Team u 11. krugu je pao s motora, a potom se desila zaista nevjerovatna situacija.

Oglasi

Escrig je brzo ustao i potom gledao u svoj motor koji je ostao na točkovima, te se svima zaledila krv u žilama kada su ostali vozači prošli pored Španca i vidjeli da je njegov motor ispred njih.

Samo pukom srećom niko od njih nije se zabio u Escrigom motor koji je bio na stazi, te na svu sreću zabio se u zid na ciljnoj ravnini bez da je iko od ostalih vozača udario u isti.

Escrig se nakon pada brzo pridigao i uspio je da i on srećom izbjegne nadolazeće motore, te se na snimku vidi kako u pozatini posmatra šta se dešava.

No, srećom katastrofa je izbjegnuta i odličnim reakcijama vozača koji su dolazili iza Escriga i vidjeli su da njegov motor i dalje ide iako na njemu nema vozača, te su uspjeli nekako da ga izbjegnu.

Pobjedu u Jerezu ostvario je na kraju Fermin Aldegeur koji je imao odličan vikend. Startao je prvi i uspio je do kraja da zadrži tu poziciju i dođe do trijumfa.

Na podijumu su završili još američki vozač Joe Roberts koji je bio drugi, dok je treće mjesto pripalo još jednom španskom vozaču, a to je Manuel Gonzalez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi