Hamilton: I Bottas ima bolid kao ja pa ne postiže iste rezultate

Dosadilo mu stalno slušati iste priče

Hamilton: I Bottas ima bolid kao ja pa ne postiže iste rezultate

Endin Čaušević

Lewis Hamilton je prije nekoliko dana slavio u utrci za Veliku nagradu Turske i po sedmi put je postao prvak Formule 1.

Hamilton je tako izjednačio rekord legendarnog Michaela Schumachera koji također ima sedam titula prvaka svijeta u ovom sportu.

Mnogi već godinama osporavaju uspjeh Hamiltona tvrdeći da on nema pravu konkurenciju, te da je Mercedes daleko ispred svih.

No, čini se da je Hamiltonu dosadilo više da sluša takve priče i od lučio je konačno da se ogradi na tu temu.

"Bila je to teška utrka u kojoj vozač ne ovisi samo o bolidu. Tu je bio još jedan sjajan vozač koji vozi isti bolid kao ja, a vidite da ne postiže rezultate kao što ja to radim. Imamo isti bolid i valjda bi i on trebao da bude kao ja, ali to je dokaz da nije sve do bolida", poručio je Hamilton.

Top Komentari

gogs
Kako ce biti kad mu na radiju narede da te pusti da prodjes, kakav imbecil!?
8 11
Mirsad1705
Ako je iko bio dosadan sa klupskim pravilima, puštanja bolje plasiranog vozača, onda je to svakako Ferari. Daleko isprerd svih.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti