Alonso više ne može da šuti: "Sve su to laži na moj račun"

Nekadašnji F1 prvak otvorio dušu

Alonso više ne može da šuti: "Sve su to laži na moj račun"

A. Čaušević

Fernando Alonso je svejovremeno Formulu 1 osvajao dva puta, a u najbrži oktanski cirkus na svijetu bi se mogao vratiti 2021. godine. 

Alonso je kazao kako je u prošlosti irečeno dosta laži na njegov račun kao i 2012. godine kada je u posljednjoj utrci izgubio titulu od Sebastiana Vettela.

„Ljudi su lagali o mojoj karijeri, govorili su stvari koje nisu istinite. Tog dana sam izišao iz bolida i pogledao prema Massi, koji iz nekog razloga nije mogao prestati plakati. Bio je sa svojim mehaničarima i svojom suprugom. Stajao sam tamo i čekao ga da vidim je li dobro. Vijest je bila da sam ili šokiran ili tužan. Htio sam zagrliti Felipea,“ objasnio je španski vozač.

Španac je naglasio kako uopšte nije sebičan kakvim su ga mnogi predstavljali te da je uvijek bonuse dijelio sa svojim mehaničarima.

"Čuo sam ljude kako kažu da sam bio sebičan u karijeri. Ali, u Ferrariju i drugim timovima sam dijelio svoje bonuse sa svojim mehaničarima. Mislio sam da ako uzmemo postolje ili pobjedu, to nije samo za mene, nego je i za timski rad. Tako, ako bih osvojio 27. 000 eura – podijelio bih to sa svojim timom", naglasio je Alonso.

Alonso je dodao da bi se u Formulu 1 mogao vratiti 2021. godine jer ima praznih mjesta u mnogim timovima i još nisu osigurali vozačke postave za sljedeću godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi