Alonso želi da osvoji Indy 500, nastupat će za McLaren

Stigla zvanična potvrda

Alonso želi da osvoji Indy 500, nastupat će za McLaren

A. Čaušević

Fernando Alonso je istrajan u namjeri da pobijedi u poznatoj utrci Indy 500. 

Stigla je i zvanična potvrda da će Alonso na stupiti na utrci u Indianapolisu i to bolidu McClarena SP.

Ukoliko ovaj dvostruki šampion Formule 1 osvoji Indy 500 postat će prvi vozač nakon legendarnog Grahama Hilla da je stigao do trostruke krune jer je ranije osvojio Monaco i Le Mans.

"Ja sam vozač i Indy 500 je jedna od najvećih trka na svijetu. Imam maksimalno poštovanje za svakog ko će ovdje voziti i želim im sve najbolje, ali ću dati sve od sebe da ih ovdje pobijedim", kazao je motivisani Španac.

Inače, ovogodišnje izdanje utrke Indy 500 je na programu 24. maja. Posljednji put Alonso je u Indianapolisu nastupio 2017. godine kada je završio na 29. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi