Andrea Iannone najbrži i na drugom treningu

Velika nagrada Italije

Andrea Iannone najbrži i na drugom treningu

S. Grebović

Nakon što je bio najbrži na prvom treningu na stazi u Mangellu, vozač Suzukia Andrea Iannone prvi je kroz cilj prošao i na drugom treningu pred Veliku nagradu Italije koja se vozi u nedelju.  

Talijanski vozač je poslije sjajne prve vožnje na istom nivou ostao i poslije drugog treninga kada je kao prvoplasirani prošao kroz cilj sa vremenom 1:46:735.

Iza njega je ostao Yamahin Maverick Vinales, dok je na trećem mjestu završio Marc Marquez iz Honde. 

U top pet završili su još Johann Zarco za volanom Yamahe, te Jack Miller iz Ducatia.

Drugi trening trke u Mangellu obilježio je i stravičan pad vozača Ducatia Michela Pirra, kojem je na licu mjesta ukazana medicinska pomoć i koji je hitno potom prebačen u bolnicu u Firenzi.

Trening je u par navrata prekidan, a osim Pirra koji je najgore prošao, pali su još Marc Marquez, Aleixs Espargaro i Thomas Luthi, dok je Andreu Doviziosa u jednom trenutku izdao motor.

Inače Dovizioso je postavio rekord na stazi u Mongellu, ostavrivši najveću brzinu od 356.4 km/h, a trening je završio tek na 12. mjestu. 

Treći trening na rasporedu je u subotu u 10 sati, a prava uzbuđenja počinju od 14:10, kada su na rasporedu kvalifikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi