Marquez veoma zadovoljan: Slavio sam na stazi na kojoj se inače mučim

Španac pobijedio treći put zaredom

Marquez veoma zadovoljan: Slavio sam na stazi na kojoj se inače mučim

Španski motociklista Marc Marquez ostvario je danas novu pobjedu u Moto GP šampionatu i to u trci u Le Mansu. 

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Marqueza koji je još jednom dokazao da je u uvjerljivo najboljoj formi u ovom trenutku. Ruku na srce, treba spomenuti i to da mu je ponovo na ruku išlo odustajanje Italijana Andree Doviziosa koji je izgubio kontrolu dok je bio lider.

Nakon nove pobjede i povećanja prednosti u ukupnom poretku vozača Marquez je poručio da je veoma zadovoljan, iako trka nije bila nimalo laka.

"Trka nije bila laka jer su svi bili veoma blizu. Kad smo izašli na stazu vidio sam da je malo drugačije nego jutros. Niži je bio nivo prijanjanja i bilo je potrebno vrijeme da se postigne prava radna temperatura zadnjih pneumatika. Trudio sam se, pritiskao i na kraju sam uspio. Veoma sam zadovoljan kako je sve završilo i što sam pobijedio na stazi na kojoj sam se često mučio", rekao je Marquez.

Podsjetimo, branilac titule sada ima čak 36 bodova više od drugoplasiranog Mavericka Vinalesa na Yamahi, dok je trći Johann Zarco sa 37 bodova manje. Treba dodati i to da je Francuz također ispao danas i to na domaćoj stazi u trenutku kada se borio za trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi