Dovizioso siguran na drugom treningu

Velika nagrada Francuske

Dovizioso siguran na drugom treningu

S. Grebović

Talijanski vozač, Andrea Dovizioso, bio je najbrži na drugom treningu na stazi Le Mans u Francuskoj u okviru Moto GP šampionata.

Vozač Ducatia Andrea Dovizioso, odvezao je najbrži krug na stazi Le Mans sa vremenom 1:31:936, drugi je na Hondinom motoru bio Marc Marquez sa 168 hiljadinki zaostatka, dok je treće mjesto pripalo vozaču Yamahe Valentinu Rossiu sa 243 stotinke slabijim vremenom. 

Četvrto vrijeme ostvario je Maverick Vinales, peti je bio Johann Zarco, dok su top 10 kompletirali Jack Miller, Pol Espagaro, Dani Pedrosa, Aleix Espagaro i Jorge Lorenzo. 

Prije vozača kraljevske klase na stazu su izašli vozači Moto 3 klase, koji su također vozili drugi trening. 

Najbrži krug odvezao je Niccolo Antonelli u vremenu 1:42:596, sa 48 hiljadinki zaostatka pratio ga je Japanac Kaito Toba, dok je treći završio Enea Bastiniani sa 177 hiljadinki slabijim vremenom. 

Posljednji su na stazu izašli vozači motociklisti u Moto 2 klasi, a najbolje vrijeme ostvario je talijanski vozač Francesco Bagnaia sa vremenom 1:37:082. Drugo vrijeme ostvario je španski vozač Joan Mir sa vremenom 1:37:146, dok je kao treći završio Nijemac Marcel Schrotter sa vremenom 1:37:208.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi