Antonio Giovinazzi napušta Alfu Romeo na kraju sezone jer je ekipa našla novog vozača

Neće produžiti ugovor

Antonio Giovinazzi napušta Alfu Romeo na kraju sezone jer je ekipa našla novog vozača

E. Čaušević

Italijanski vozač Antonio Giovinazzi će na kraju ove sezone napustiti ekipu Alfe Romeo.

Giovinazzi je prethodnih sezona ostavio veoma dobar utisak u bolidu italijanske ekipe, te su mnogi bili sigurni da će produžiti ugovor.

Alfa Romeo je nedavno potvrdila da u ekipu stiže Valtteri Bottas umjesto Kimija Raikkonena koji ide u penziju, te se vjerovalo da će Giovinazzi ostati dio ove ekipe.

Međutim, Alfa Romeo je danas potvrdila da Giovinazzi napušta ekipu na kraju ove sezone i nije uopšte sigurno da će uspjeti naći novi tim.

Već je i potvrđeno da će vozač iz Formule 2, Guanyu Zhou, biti novi vozač Alfe Romeo i da će on zauzeti Giovinazzijevo mjesto u ovoj ekipi.

Giovinazzi je vozio 60 utrka do sada u bolidu Alfe Romeo, a najbolji plasman ostvario je prije dvije godine kada je završio peti na Velikoj utrci Brazila.

Top Komentari

Salence
usrećili se pravo...Botas i čajniz u ekipi...moš mislit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi