Valtteri Bottas na kraju sezone napušta Mercedes i prelazi u Alfu Romeo

Potpisao višegodišnji ugovor

Valtteri Bottas na kraju sezone napušta Mercedes i prelazi u Alfu Romeo

E. Čaušević

Alfa Romeo je prije nekoliko dana objavio da Kimi Raikkonen neće biti vozač ove ekipe jer će se penzionisati na kraju sezone.

Međutim, italijanski tim odmah je krenuo u potragu za novim vozačem, a danas su oduševili sve objavom da će za Alfu Romeo od naredne sezone voziti Valtteri Bottas.

Bottas je već nekoliko sezona u Mercedesu, ali ima ulogu drugog vozača pored Lewisa Hamiltona što mu se nikako ne sviđa i odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Finac je potvrdio danas da je potpisao ugovor s Alfom Romeo i da će biti vozač italijanske ekipe od naredne sezone.

"Novo poglavlje u mojoj trkačkoj karijeri se otvara. Uzbuđen sam što ću preći u Alfa Romeo i to će biti novi izazov u mojoj karijeri koji jedva čekam da počne", rekao je Bottas.

Bottas je potpisao za Alfom Romeo višegodišnji ugovor i sigurno da će biti prava zamjena za Raikkonena.

S druge strana što se tiče Mercedesa već se špekuliše da će Bottasovo mjesto u ovoj ekipi zauzeti George Russell koji je trenutno član Williamsa.

Top Komentari

Maestro
Ode pudlica
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti