Bottas: Lewis i ja sarađujemo dobro

Smatra vozač Mercedesa

Bottas: Lewis i ja sarađujemo dobro

E. Ganibegović

Vozač Mercedesa, Valtteri Bottas je u intervjuu za Monster Energy govorio o odnosu sa svojim momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom.

Britanac prethodne sezone nije imao sjajnu komunikaciju za Nicom Rosbergom, koji je na iznenađenje mnogih odlučio da se povuće iz F1 pa je kao zamjena za njega stigao Bottas sa kojim Hamilton nema napete odnose.

Finac je u intervjuu rekao nekoliko zanimljivih stvari o njihovoj komunikaciji.

"Sarađujemo dobro iz razloga što razumijemo situaciju da želimo biti bolji jedan od drugog. Definitivno nemamo problema sa tim", izjavio je Bottas.

"Znamo da moramo raditi kao tim i nemamo razloga sakriti ništa jedan od drugoga. Naš cilj su pobjede, međutim isto tako se poštujemo", dodao je vozač Mercedesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi