Brutalni Hamilton stigao do 96. pol pozicije!

Britanac ubjedljiv u Sochiju

Brutalni Hamilton stigao do 96. pol pozicije!

A. Čaušević

Lewis Hamilton je stigao do 96. pol pozicije u karijeri nakon što je bio najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sochiju.

Vozač Mercedesa je preživio strah u drugom dijelu kvalifikacija nakon što mu je izbrisan krug, a Sebastian Vettel se zabio u ogradu, pa su kvalifikacije bile stopirane.

Nakon što su se kvalifikacije nastavile Hamilton je izborio prolaz u finalni dio kvalifikacija, a do pol pozicije je stigao s vremenom 1:31.391 što je novi rekord staze.

Sutra će drugi startari Max Verstappen koji je uspio razdvojiti vozače Mercedesa jer će Valtteri Bottas startati kao treći.

U top 10 još su Sergio Perez, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Esteban Ocon, Lando Norris i Pierre Gasly. Charles Leclerc i Sebastian Vettel iz Ferrarija će startati sa 11. odnosno 15. pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti