Briatore izabrao savršenu vozačku postavu i idealni bolid

Tvrdi da bi dominirao

Briatore izabrao savršenu vozačku postavu i idealni bolid

A. Čaušević

Flavio Briatore je jedna od najkontroverznijih ličnosti koji su radili u Formuli 1. 

Ovaj 69-godišnjak je bio prvak svijeta kao šef Benettona 1994. i 1195., a na veliku scenu je stupio i 2005. godine kada kao "alfa i omega" Renauta također biva dvostruki prvak svijeta, tada je bolid vozio Fernando Alonso.

Danas se Briatore nema planove vraćati u Formulu 1, ali kako kaže sa Charlesom Leclercom i Maxom Verstappenom bi dobio svaku utrku u narednih 10 godina.

"Uzeo bih Leclerca i Verstappena. To su dva fenomenalna talenta s kojima bih osvojio sve grand prix (utrke) i svjetska prvenstva u slijedećih deset godina", kazao je vremešni Italijan.

Za idealni bolid smatra kombinaciju Ferrarijevog motora i Mercedosve šasije.

"Bolid? Morao bih imati Ferrarijev motor, jer je danas najjači i Mercedesovu šasiju – zato što je također najbolja u aerodinamici", rekao je Briatore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti