Carlos Sainz napušta Ferrari?
FOTO: EPA

Počeli pregovori

Carlos Sainz napušta Ferrari?

H. Zilić

Uzbudljivo je u svijetu Formule 1. Nova sezona je počela, ali dosta se priča i o potencijalnim transferima, a u medijima se plasiraju razne špekulacije koje svakako izazivaju dosta pažnje.

Poznato je od ranije da će Lewis Hamilton od 2025. godine voziti za Ferrari i da napušta tim Mercedesa što je mnoge iznenadilo.

U Mercedesu traže zamjenu, a pisanja medija bliskih Formuli 1 prenose vijest da bi moglo doći samo do zamjene vozača.

Naime, Hamilton bi u Ferrari, a iz Ferrarija u Mrecedes bi prešao španski vozač Carlos Sainz.

Da ovo nije samo nagađanje govore i pisanja uglednog Corierro dello sporta koji je lansirao infomraciju da je Carlos Sainz obavio već prve razgovore sa čelnicima Mercedesa.

Oglasi

U Mercedesu i potajno žele Max Verstappena u svojim redovima, ali to je sada već druga priča i pomalo nerealna.

Sa druge strane dolazak Sainza nije nerealna opcija, a dva ljuta rival Ferrari i Mercedes bi samo zamijenili vozače.

Međutim, nije još uvijek sigurno ko će biti drugi vozač Mercedesa od 2025. godine jer i George Russell ima određenih ponuda od ostalih timova, tako da je sve otvoreno i po tom pitanju.

Pored sjajnih utrka, očigledno je da će u Formuli 1 biti i dosta bure oko potencijalnih transfera u budućnosti, što svakako daje dodatnu draž najbržem cirkusu na svijetu.

Vozači su trenutno na pauzi, a sezona se nastavlja trećom utrkom u kalendaru, 24. marta se vozi Velika nagrada Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi