Sainz je žrtva Hamiltonovog prelaska u Ferrari - Oglasio se, već se zna i gdje nastavlja karijeru?

Došlo je do promjena

Sainz je žrtva Hamiltonovog prelaska u Ferrari - Oglasio se, već se zna i gdje nastavlja karijeru?

E. Škorić

Nakon šokantne najave dolaska Lewisa Hamiltona u Ferrari, Carlos Sainz najavio je odlazak iz italijanske ekipe na kraju sezone Formule 1 2024. godine.

Lewis Hamilton je i zvanično potvrđen kao novi vozač Ferrarija od 2025. godine. Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 tako je napustio Mercedes.

U svoje najbolje vrijeme Hamilton je vodio žestoke borbe protiv Ferrarija, a svoju posljednju šansu za osvajanje titule će upravo tražiti u timu iz Maranella.

Legendarnom Britancu je preostalo da odradi još jednu sezonu s Mercedesom gdje je bilježio najbolje rezultate u karijeri. Za McLaren je vozio od 2007. do 2012. godine. Za to vrijeme je osvojio jednu titulu, do preostalih šest je stigao kao vozač Mercedesa.

Glavni razlog zašto napušta njemački tim je nemogućnost da dobije dovoljno kvalitetan bolid s kojim će se boriti za najveće domete. Inače, 39-godišnji Hamilton je apsolutni rekorder Formule 1 sa čak 103 pobjede i 104 pol pozicije.

Oglasi

Njegov timski kolega bit će Charles Leclerc, što znači da za Carla Sainza nema više mjesta u Ferrariju. Španac se odmah oglasio nakon objave o Hamiltonovom angažovanju u italijanski tim.

“Slijedeći današnje vijesti, Scuderia Ferrari i ja više nećemo biti zajedno od kraja 2024. Pred nama je još duga sezona i, kao i uvijek, dat ću sve za tim i za navijače širom svijeta. Novosti o mojoj budućnosti objavit ćemo u dogledno vrijeme".

Godine 2023. ostvario je jedinu pobjedu osvojivši VN Singapura, a ukupno je protekle godine tri puta bio na postolju.

Još se ne zna kakva mu je budućnost, ali se priča da bi mogao stići do Mercedesa ili Stakea , koji će kasnije postati Audi. Bit će zanimljivo ako upravo on naslijedi Hamiltona...

Top Komentari

Chelsea1
Ovaj ode U RedBull
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi