Upravo je potvrđen jedan od najvećih transfera u historiji sporta!

Apsolutno iznenađenje

Upravo je potvrđen jedan od najvećih transfera u historiji sporta! · Zvanično

A. Čaušević

Potvrđen je jedan od onih transera epskih razmjera. Završava se jedna era i počinje druga za koju niko nije mogao ni sanjati prije nekoliko godina.

Lewis Hamilton će i zvanično na kraju sezone napustiti Mercedes. Zvanična potvrda je stigla u četvrtak navečer. 

To znači da će najuspješniji vozač u historiji Formule 1 od 2025. godine sjesti u bolid Ferrarija, nešto što se činilo nezamislivim.

Tokom dana se pojavila vijest o prelasku u Ferarri od naredne sezone, a nakon večerašnje vijest da raskida ugovor s Mercedesom više nema prepreka da se to i desi.

U svoje najbolje vrijeme Hamilton je vodio žestoke borbe protiv Ferrarija, a svoju posljednju šansu za osvajanje titule će upravo tražiti u timu iz Maranella.

Oglasi

Legendarnom Britancu je preostalo da odradi još jednu sezonu s Mercedesom gdje je bilježio najbolje rezultate u karijeri. 

Ferrari će za sedmerostrukog prvaka Formule 1 biti treći tim pošto je karijeru u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu počeo u McLarenu.

Za McLaren je vozio od 2007. do 2012. godine. Za to vrijeme je osvojio jednu titulu, do preostalih šest je stigao kao vozač Mercedesa. 

Glavni razlog zašto napušta njemački tim je nemogućnost da dobije dovoljno kvalitetan bolid s kojim će se boriti za najveće domete.

Inače, 39-godišnji Hamilton je apsolutni rekorder Formule 1 sa čak 103 pobjede i 104 pol pozicije. 

Kako sada stvari stoje njegov timski kolega u propetom konjiću bit će Charles Leclerc, što znači da će na kraju sezone Carlos Sainz napustiti italijanski tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi