Cifre koje će Hamilton dobijati po novom ugovoru svijet F1 ne pamti

Ovo se ne odbija

Cifre koje će Hamilton dobijati po novom ugovoru svijet F1 ne pamti

Britanski vozač Lewis Hamilton bit će nevjerovatno bogat kada potpiše novi trogodišnji ugovor s Mercedesom. 

Hamilton se dugo nećka da li će potpisati novi ugovor sa svojom dugogodišnjom ekipom, a mnogi to povezuju s činjenicom da još nije odlučio hoće li preći u Ferrari.

Nije tajna da ga Ferrari silno želi, a Britanac je ranije najavio kako će preko zime donijeti odluku o svojoj budućnosti kako bi se od marta mogao skoncentrisati samo na novu sezonu.

Ipak, još uvijek nije došlo do zvanične potvrde šta je odlučio, ali se špekuliše kako će ipak ostati u Mercedesu koji mu nudi astronomski ugovor. Ranije se govorilo da Hamilton želi 55 miliona eura na godišnjem nivou, a čini se kako će na kraju dobiti i više jer mu je Mercedes, prema pisanju The Suna, ponudio 60 miliona funti!

Da stvar bude još luđa nego što jeste, u pitanju je čak trogodišnji ugovor za ovog 35-godišnjaka što znači da bi za tri godine zaradio ukupno 180 miliona funti.

Englezi su odmah napravili i nešto detaljniji proračun. To bi značilo da će šestostruki F1 šampion zarađivati pet miliona funti na mjesečnom nivou, milion i 100.000 na sedmičnom, a na dnevnom čak 164.000. Hamiltonova satnica bit će veća nego kod nekih godišnja primanja jer će po satu zarađivati skoro 7.000 funti, a po minuti 114.

 Hamilton's new contract is set to earn the racer a pretty penny

Inače, on trenutno prima 40 miliona funti godišnje i ima aktuelni ugovor do kraja ove sezone.

Ovojio je do sada šest titula i jedna mu fali da stigne legendarnog Michaela Schumachera. Po mnogima Hamilton je uvjerljivo prvi favorit i ove sezone pa se očekuje da će već krajem godine proslaviti i sedm titulu. Ipak, mnogo prije toga bi se trebala znati njegova budućnost.

Top Komentari

Keno
ne vjerujem da ce raditi 24 sati na dan, njegova satnica je puno veca kad izracunas da radi max 8 sati po danu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi