Video koji ledi krv u žilama: Uslovi katastrofalni, stravičan sudar i pogibija 18-godišnjaka

Dilano van't Hoff poginuo u Belgiji

Video koji ledi krv u žilama: Uslovi katastrofalni, stravičan sudar i pogibija 18-godišnjaka

E. Čaušević

Stravična nesreća desila se jutros na legendarnoj stazi Spa-Francorchamps u Belgiji u kojoj je život nažalost izgubio nizozemski vozač Dilano van't Hoff, a video koji se pojavio na društvenim mrežama je zaista uznemirujući.

Nesreća se dogodila u utrci "Regionalnog evropskog prvenstva Formule" i to uoči kvalifikacija za današnju sprint utrku Formule 1 za Veliku nagradu Austrije.

Vozači Formule 1 bili su vidno uznemireni kada je potvrđeno da je Van't Hoff izgubio život, a prije početka kvalifikacija za sprint utrku održana je i minuta šutnje u čast tragično nastradalog Nizozemca.

Tragična nesreća desila se na legendarnoj Spa stazi u Belgiji, a mnogi su u čudu kako su organizatori napravili takav propust i dopustili da se po tako lošim uslovima uopšte vozi.

Tokom utrke padala je jaka kiša i staza je bila u potpunosti natopljena što je za neiskusne vozače itekakav izazov i nažalost pokazalo se da može biti i poguban.

Oglasi

Van't Hoff je izgubio kontrolu nad bolidom u jednom trenutku i okrenuo se na stazi, a zatim je na njega u punoj brzini naletio drugi bolid i žestoko se zakucao.

Došlo je do katastrofalnog sudara, a nažalost Nizozemac je izgubio život i nije uspio da preživi takav stravičan udes.

Također, na društvenim mrežama pojavio se i uznemirujući video ovog sudara koji najbolje pokazuje u kakvim uslovima se vozila ova utrka, ali i kako je izgledao stravičan udes u kojem je Van't Hoff nažalost stradao.

Van't Hoff je imao svega 18 godina i pred njim je tek bio život i karijera, a nažalost danas je to ugašeno na najtragičniji način.

Vozio je za ekipu MP Motorsport i bio je velika nada ovog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi