Za nekog dominacija, za nekog dosada: Max Verstappen se i u Španiji poigrao sa konkurencijom
FOTO. EPA

Dobar vikend za Mercedes

Za nekog dominacija, za nekog dosada: Max Verstappen se i u Španiji poigrao sa konkurencijom

H. Zilić

Najbolji vozači Formule 1 prvi vikend u junu vozili su utrku za VN Španije, a u vrhu ništa novo i čini se da će ovo buiti sezona bez trunke uzbuđenja.

Max Verstappen je startao prvi i upisao novu pobjedu. Vozač Red Bulla je imao još jednu ubjeldjivu vožnju i stigao do 40. pobjede u karijeri, četvrte u nizu čime je upisao i treći "grand slam" u karijeri.

Sjajan vikend su imali vozači Mercedesa i oba su završila na postolju. Lewis Hamilton je bio drugoplasirani, a Geroge Russell je završio na trećoj poziciji.

Dobar napredka kroz utrku ostvario je drugi vozač Red Bull Sergio Perez koji je na kraju završio četvrtoplasirani.

Carlos Sainz je startao sa druge pozicije na domaćoj stazi, ali Ferrari je i u ovoj utrci imao čudnih poteza i Sainz je na kraju završio na petoj poziciji.

Aston Martin je nastavio s odličnom sezonom i u Španiji su oba njihova vozača osvojili bodove. Lance Stroll je utrku završio na šestoj, a Fernando Alonso na sedmoj pozoiciji.

Oglasi

Zanimljiv je proedak bio od 8. do 10. mjesta.

Esteban Ocon je vezao još jednu dobru utrku. osvojio osmo mjesto i upisao nove poene u šampionatu kao i nove poene za Alpinu.

Yuko Tsuonda u Alpha Tauriju je došao do devete pozicije, ali je kažnjen i ostao je bez bodova.

Tako je do devetog mjesta stigao Guanyu Zho u bolidu Alfa Romea, tako da je i Alfa Romeo stigao do zlatna dva boda u Španiji. Piere Gasly u Alpini osvojio je deseto mjesto i jedan bod.

Dodatni bod za najbrži krug utrke osvojio je Max Verstappen.

Charles Leclerc je razočarao. Drugio vozač Ferrarija je utrku u Španiji završio na 11. poziciji i ostao bez poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi