Neymarova bahatost izazvala bijes čelnika Formule 1, zbog Brazilca utrke više neće biti iste

Napravio problem na utrci u Barceloni

Neymarova bahatost izazvala bijes čelnika Formule 1, zbog Brazilca utrke više neće biti iste

E. Čaušević

Neymar je zbog povrede propustio finiš sezone u Francuskoj, a čak s ekipom nije išao na gostovanje u Strasbourg gdje su proslavili titulu kako bi mogao da prati utrku Formule 1. Brazilac je bio na utrkama u Monacu i Barceloni, te je napravio problem zbog kojeg FIA razmišlja o uvođenju novog pravila.

Neymar je žestoko kritikovan prošlog mjeseca jer nije s ekipom išao u Strasbourg pod izgovorom da se oporavlja od povrede i da je to za njega naporan put, a dan kasnije pojavio se u Monaku na utrci Formule 1.

Sedam dana kasnije Brazilac je bio i u Barceloni gdje je gledao utrku za Veliku nagradu Španije, te je pružio podršku svom prijatelju Lewisu Hamiltonu.

Hamilton mu je omogućio da bude u garaži Mercedesa i Neymar je čak dobio akreditaciju kojom mu je bio omogućen pristup skoro svim dijelovima na stazi i u garaži.

No, to nije ništa čudno jer poznate ličnosti gledamo na utrkama Formule 1 stalno, a mnogi često budu i na stazi pred sami početak utrke. Tako je bilo i s Neymarom u Barceloni, ali je Brazilac napravio veliki problem i prekršio pravilo.

Oglasi

Naime, poznate ličnosti koje budu na stazi moraju da istu napuste prije početka kruga za zagrijavanje i to su svi poštovali prethodnih godina osim bahatog Neymara koji je u Barceloni napravio prekršaj.

Neymar je ostao na stazi kada je počeo krug za zagrijavanje što je žestoko kršenje pravila. Stazu je napustio tek kada i članovi Mercedesa, a to nije promaklo organizatorima utrke.

Čelnici Formule 1 su bijesni zbog Neymarovog ponašanja i saopštili su da će biti primorani da promijene pravilo. To se neće svidjeti sigurno onima koji su to pravilo poštovali i imali priliku da budu na stazi pred početak utrke što im sada više neće biti omogućeno.

Sada će na stazi moći biti samo članovi timova, televizijskih ekipa i ljudi kojima FIA da posebnu dozvolu.

Poznate ličnosti više neće imati takav luksuz i bit će u mogućnosti samo da se "vrte" po garažama i boksu. Na stazu će moći izaći samo na kraju utrke.

FIA ističe da je sigurnost na prvom mjestu i da je nedopustivo što Neymar nije poštovao jasna pravila. Pored Neymara na utrci u Barceloni bio je i Kylian Mbappe, ali je on poštovao protokol kao i ostale poznate ličnosti tog dana.

Top Komentari

ar3728472819
Znal se slučajno dopustal mu cura da ju vara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi