Doktorka donijela loše vijesti za porodicu Schumacher: Zavarava se porodica i daju se lažne nade
(Foto: EPA)

Bez nade za Michaela

Doktorka donijela loše vijesti za porodicu Schumacher: Zavarava se porodica i daju se lažne nade

M. Šljivak

Legendarni Michael Schumacher nedavno je primljen u parišku bolnicu na tajno liječenje.

Slavni vozač Formule 1 je već šest godina na liječenju nakon teške povrede glave u decembru 2013. godine i od tada se nije pojavljivao u javnosti.

Malo je pravih informacija o njegovom stanju. Rijetkost je čuti bilo šta o njemu, a u prethodnih dana je kao bomba osvanula informacija da je Schumacher prebačen u Pariz na liječenje matičnim ćelijama.

Ipak, loše vijesti za sve navijače slavnog njemačkog vozača donijela je Matilde Leonardi, jedna od vodećih italijanskih stručnjaka za to područje.

Ona ističe kako terapija neće imati pozitivan učinak na pacijente kakav je Michael.

"Ne postoji terapija matičnim ćelijama koja bi imala pozitivan učinak na pacijente u stanju minimalne svjenosti poput Michaela Schumachera. Informacije koje dolaze u javnost daju samo lažnu nadu i zavarava porodicu pacijenta. Nema podataka koji potvrđuju postojanje i dejstva tog navodnog tretmana, niti tragova protokola i eksperimentae na pacijentima u stanju minimalne svijesti", istakla je Leonardi i zatim je dodala.

"Susretala sam se sa ljudima koji su prodali kuću kako bi mogli da priušte takav tretman. Sad kruže vrijesti o Schumacheru koje zavaravaju mnogo oboljele i članove njihovih porodica", zaključila je doktorka Leonardi.

Top Komentari

bugx
copy paste sa srpskih portala...."doktorka"? valjda doktorica...
3 0
SeoRusilac
Pustite ljude nek probaju, svakako je on zaradio sav taj novac.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi