Hamilton već ovog vikenda može do nove titule prvaka svijeta
Britanac ima priliku da se dodatno približi Michaelu Schumacheru kada je u pitanju ukupan broj titula prvaka svijeta.

Britanac juriša petu titulu

Hamilton već ovog vikenda može do nove titule prvaka svijeta

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton ima priliku već ovog vikenda osvojiti petu titulu prvaka svijeta.

Hamilton je u posljednjih nekoliko mjeseci u sjajnoj formi, pa je pobjegao najbližem pratiocu Sebastianu Vettelu na 67 bodova, što znači da već za vikend u Austinu može i matematički osigurati novu titulu.

Obzirom da su do kraja prvenstva ostale još četiri trke, ukoliko Hamilton u Austinu pobjegne na barem 75 bodova prednosti, sve će biti gotovo. To može uraditi ako trijumfuje na jednoj od svojih omiljenih staza, a da Vettel ne završi na drugom mjestu. Čak i drugo mjesto može odgovarati Hamiltonu, ali u tom slučaju Vettel mora biti peti ili slabiji.

Treba reći i to da bi se Hamilton eventualnom petom titulom prvaka svijeta izjednačio sa Juanom Manuelom Fangiom te bi ispred njega bio još samo legendarni Michael Schumacher sa sedam osvojenih titula. Od aktivnih vozača, na listi bi blizu još uvijek bio Sebastian Vettel sa četiri titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi