Odbio Hondu i Suzuki: Andre Dovizioso još dvije godine u Ducatiju

Vjeran Ducatiju

Odbio Hondu i Suzuki: Andre Dovizioso još dvije godine u Ducatiju

E. Škorić

Andrea Dovizioso produžio je ugovor s Ducatijem za još dvije godine.

Dan ranije su u MotoGP šampionatima ugovore produžili Alex Rins sa Suzukujem i Aleis Espargaro s Aprilijom, a sada se Dovizioso odlučio na produženje saradnje sa Ducatijem.

Ovaj 32-godišnji Italijan je u Ducati stigao 2013. godine, te je od tada slavio osam pobjeda i drugi je najuspješniji vozač italijanskog tima.

Prošle sezone pobijedio je na šest utrka, pa stoga i nije neko iznenađenje da je Ducati produžio saradnju s nim na dodatne dvije godine.

Iako je prvobitno imao pregovore sa Suzukijem i Hondom, na kraju je odlučio ostati u timu sa Jorgeom Lorenzom, inače prvim vozačem Ducatija.

Nakon četiri uvodne trke u novoj sezoni MotoGP šampionata Dovizioso je peti u generalnom poretku sa 46 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi