Epska trka na Silverstoneu!

Bilo je svega

Epska trka na Silverstoneu!

A. Čaušević

Jedna od najboljih utrka u historiji Formule 1 vožena je na stazi Silverstone za Veliku nagradu Velike Britanije.

Do prve pobjede u karijeri stigao je Carlos Sainz u bolidu Ferrarija, dok su podijum još kompletirali Red Bullov Sergio Perez i Mercedesov Lewis Hamilton.

Urka je počela stravičnim sudarom kada su četvoritca vozača morala odustati. Najteže je prošao bolid Alfe Romeo u kojem se nalazio Zhou Guanyju.

Bolid Alfa Taurija se nekoliko puta odbio od pod, završio je u šljunku, zatim se odbio preko guma i ostao zaglavljen.

Na šokantnim snimcima se može vidjeti kako bolid leti kroz zrak, a navijači sa tribina bježe sa svojih mjesta strahujući za život.

Oglasi

Ono što je najbitnije niko od navijača, dok je prošlo mnogo vremena da se kineski vozač izbavi iz smrskanog bolida.

Nakon što je ponovo utrka krenula Max Verstappen je prestigao Sainza, ali se ubrzo našao u problemima jer mu je pukla guma i došlo je do problema sa bolidom. Na kraju je završio na sedmom mjestu.

Poslije toga Charles Leclerc je zauzeo prvo mjesto pošto je bio brži od Sainza, dok im je počeo prijetiti Hamilton i nadati se pobjedi.

Ipak, Esteban Ocon zaustavlja vozilo pa je na stazu ušlo sigurnosno vozilo što je donijelo nove promjene.

Sainz je uspio prestići Leclerca te je na svježijim gumama lako stigao do pobjede i postao je 112. čovjek sa trijumfom u Formuli 1.

Uslijedilo je i zanimljivo utrkivanje između Leclerca, Pereza i Hamiltona uz nekoliko sjajnih preticanja i bez incidenata.

U bodovima su još završili Alonso, Norris, Schumare, Vettel i Magnuessen.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
kadce bit lirska utrka
0 8
pitariistok
Danasnja trka je objasnila zasto Ferarija nema nigdje unazad zadnjih 7-10 godina...kakva debilna taktika Boze....od dvostruke pobjede do cupanja pobjede Sainza zadnja tri kruga....uzas!!!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi