Max Verstappen slavio u Kanadi, konačno odličan vikend i za Lewisa Hamiltona

Dosta uzbuženja na današnjoj utrci

Max Verstappen slavio u Kanadi, konačno odličan vikend i za Lewisa Hamiltona

E. Čaušević

Max Verstappen pobijedio je na utrci za Veliku nagradu Kanade, te je ponovo pokazao dominaciju u Formuli 1.

Na utrci za VN Kanade gledali smo zaista sjajnu utrku na kojoj su najviše razloga za slavlje imali u Red Bullu zbog pobjede Verstappena iako je drugi vozač Sergio Perez odustao u prvom dijelu utrke zbog problema s motorom.

Odličan je danas bio i Carlos Sainz koji je završio na drugom mjestu i odradio je vjerovatno najbolju utrku u sezoni. Vozač Ferrarija je do samog kraja bio blizu Verstappena i pokušavao je da ga prestigne, ali na kraju nije uspio.

Treba istaći da je ovog vikenda i Mercedes konačno bio na nivou. Lewis Hamilton se lagano vraća u formu jer je uspio da dođe do treće pozicije i napokon ćemo ga vidjeti na podijumu.

Iza Hamiltona bio je njegov timski kolega George Russell, a peti je bio danas odlični Charles Leclerc. Iako je startao sa pretposljednje pozicije Leclerc je uspio da dođe do čak pete pozicije i važnih bodova u borbi za prvaka.

Najveće razočarenje bili su vozači Alpine. To se posebno odnosi na Fernanda Alonsa koji je startao danas drugi, a završio je tek sedmi na kraju utrke.

Ispred njega bio je i timski kolega Esteban Ocon. U TOP 10 i do bodova danas su došli još Valtteri Bottas, Guanyu Zhou i Lance Stroll.

Razočarali su i vozači Haasa koji su jučer bili fantastični u kvalifikacijama. Kevin Magnussen je završio tek na 17. mjestu, dok je Mick Schumacher odustao zbog problema s bolidom.

Top Komentari

El_Pibe_De_Oro
Bravo, malo vise dat prostora Moto sportu na ovom portalu. Barem Formuli 1.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi