Fernando Alonso izabrao najboljeg timskog kolegu: "S njim niko ne može"

Zna se ko je broj jedan

Fernando Alonso izabrao najboljeg timskog kolegu: "S njim niko ne može"

E. Čaušević

Legendarni španski vozač Fernando Alonso prije dvije godine oprostio se od Formule 1, ali poručio je da je moguće da se naredne sezone ponovo vrati u bolid.

Alonso je u Formuli 1 debitovao još 2001. godine na Velikoj utrci Australije, a dva puta je bio prvak svijeta s ekipom Renaulta. On se u intervjuu za španske medije prisjetio vremena dok je bio u Formuli 1, te je otkrio ko je najbolji timski kolega kojeg je imao.

"Najbolji kolega? Mislim da je jedan od najboljih svih vremena Giancarlo Fisichella. Osvojio sam titulu s Renaultom i atmosfera u ekipi jednostvno je bila nevjerovatna", rekao je Alonso i dodao.

"On je zaista sjajan čovjek i uvijek se rado prisjećamo naših utrka u toj ekipi. Imao sam dosta sjajnih kolega u ekipama. Bio je tu Button u McLarenu, Jarno Trulli... kolege koje sam imao u Toyoti su bile sjajne jer sam tu mnogo naučio".

Alonso je poručio da još uvijek razmišlja o tome da se vrati u Formulu 1 i da će to sigurno uraditi ukoliko dođe prava ponuda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi