Fernando Alonso je sada još bliže povratku u Formulu 1

Španac se vraća?

Fernando Alonso je sada još bliže povratku u Formulu 1

Španski vozač Fernando Alonso vrlo je blizu povratka u Formulu 1. 

Podsjetimo, Alonso je ovo takmičenje napustio na kraju sezone 2018, ali nikada nije odbacio mogućnost povratka.

U posljednjih nekoliko sedmica pojavila se informacija da bi se on trebao vratiti u sezoni 2021 i to kao vozač Renaulta.

Da je legendarni Španac kandidat pomenute ekipe za mjesto vozača u narednoj sezoni potvrdio je i šef tog tima Cyril Abiteboul.

"Kada govorimo o tome ko će sjesti u naš bolid naredne sezone, postoji mnogo opcija. Bit će mnogo dobrih vozača slobodno na kraju ove sezone. Jedan kojeg ste vi pomenuli, Alonso, je svakako opcija. Osim njega, tu ima još nekoliko imena", kazao je on.

Inače, osim Alonsa kao moguća opcija da naslijedi Daniela Ricciarda u bolidu Renaulta je i Sebastian Vettel koji je nedavno objavio kako neće produžiti ugovor s Ferrarijem.

O tome da će se vratiti u Formulu govorio je i sam Alonso prije nekoliko dana.

"Sada se želim fokusirati na neku od top kategorija u svijetu auto-moto sporta. Ili povratak u Formulu 1 ili WEC (Svjetsko prvenstvo utrka izdržljivosti) ili Indycar. Imam tu ideju u svojoj glavi", poručio je dvostruki šampion.

Za kraj samo napomenimo kako ova sezona u najbržem svjetskom cirkusu još nije počela, a pretpostavlja se kako bi datum povratka trebao biti sami početak jula, a prva staza ona u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi