Možemo li očekivati povratak velikog Fernanda Alonsa: Imam neke ideje u glavi...

Legendarni Španac

Možemo li očekivati povratak velikog Fernanda Alonsa: Imam neke ideje u glavi...

Španski vozač Fernando Alonso u posljednjih nekoliko dana ponovo se dovodi u kontekst s povratkom u Formulu 1. 

Podsjetimo, Alonso je ovaj sport napustio prije dvije godine nakon frustrirajuće epizode u McLarenu. Ipak, svjetski mediji prenosi kako bi se mogao vratiti u sezoni 2021. i to kao vozač Renaulta. Upravo s ovom ekipom Alonso je 2005. i 2006. godine osvojio dvije titule svjetskog prvaka.

U tom timu pred narednu sezonu bit će slobodno jedno mjesto obzirom da Daniel Ricciardo odlazi u McLaren. Renault jće morati dovesti nekog top vozača da ga zamijeni, a gdje ćete boljeg od Alonsa. Ipak, postavlja se pitanje koliki motiv bi Alonso imao jer je Renault danas jedna prosječna ekipa u Formuli 1 koja sigurno nije u stanju pobijediti ni u jednoj trci.

Neki mediji navode kako je posao između dvije strane sklopljen, a sada se oglasio i Alonso koji ništa nije ni demantovao ni potvrdio već samo poručio kako ima neke planove u glavi...

"Sada se želim fokusirati na neku od top kategorija u svijetu auto-moto sporta. Ili povratak u Formulu 1 ili WEC (Svjetsko prvenstvo utrka izdržljivosti) ili Indycar. Imam tu ideju u svojoj glavi", kaže Alonso, prenosi Grandpx.News.

"Vidio sam da se moje ime pominje u novinama i vijestima, ali u stvarnosti nema ničega novog - nemam nikakvu novu informaciju koja bi bila vrijedna objavljivanja".

"Moja prva godina bez Formule 1 bila je vrlo intenzivna, pa je plan bio da 2020. godina bude vrlo mirna. U stvarnosti je svima postala vrlo tiha na kraju. Kao što sam rekao ranije, u ovom trenutku mogu reći samo to da sam na najvišem mogućem psihičkom i fizičkom nivou. Prema tome, opet želim nove izazove."

Za kraj zaključuje:

"Učestvovat ću na Indianapolis 500 trci 23. augusta, a onda ću nastaviti puniti baterije u pogledu 2021. godine".

Inače, nakon dvije osvojene titule s Renaultom, Alonso u nastavku karijere baš nije imao sreće. Dok je vozio za Ferrari i McLaren u nekoliko navrata se borio za titulu, ali ona mu je na kraju uvijek izmicala. U prilog tome ide i podatak da je od 2006. godine čak tri puta završavao kao drugoplasirani u konačnom poretku vozača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi