Ferrari kažnjen s 50.000 eura, ali Leclerc ostaje na trećem mjestu

FIA donijela konačnu odluku

Ferrari kažnjen s 50.000 eura, ali Leclerc ostaje na trećem mjestu

E. Čaušević

Sezona Formule 1 završena je jučer utrkom za Veliku nagradu Abu Dhabija na kojoj je slavio Lewis Hamilton.

Hamilton je na najbolji način završio sezonu u kojoj je još jednom uspio odbraniti titulu prvaka svijeta. Mercedes je dominirao i ove godine, dok je Ferrari nekako najviše razočarao.

Jedini vrijedan pomena u italijanskom timu je Charles Leclerc koji je iskoristio šansu u Ferrariju i ostvario je dosta bolje rezultate nego Sebastian Vettel.

Leclerc je jučer završio na trećem mjestu, ali mu je prijetila kazna zbog nepravilnosti na bolidu koja je utvrđena provjerom količine goriva. No, FIA je odlučila da neće kazniti Leclerca, te su samo novčano kaznili Ferrari.

Italijanski tim će morati platiti novčanu kaznu od 50.000 eura dok će Leclerc ostati na trećem mjestu jučerašnje utrke. U Ferrariju se sigurno već sada počinju spremati punom parom za novu sezonu u kojoj se očekuje da budu barem konkurentni Mercedesu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi