Leclerc se u Brazilu suočava s kaznom od 10 pozicija

Vozač Ferrarija mijenja motor

Leclerc se u Brazilu suočava s kaznom od 10 pozicija

A. Čaušević

Charles Leclerc i teoretski utrku za Veliku nagradu Brazila neće moći početi s prve pozicije. 

Iz Ferrarija su priznali kako će na bolidu 22-godišnjaka promijeniti motor nakon problema koje je imao na stazi u Austinu.

Motor Leclercu je otišao na posljednjem treningu zbog čega je tokom trke za Veliku nagradu morao koristiti starije postavke što neće biti slučaj na stazi Interlagos.

Promjena pogonske jedinice znači da će Leclerc na startu biti kažnjen za 10 pozicija, ali će tokom trke biti daleko konkurentniji nego u Austinu.

"Instaliranje nove pogonske jedince znači i kazna, ali će performance biti na našem nivou i očekujem da vidim borbeni duh kako bi se sezona završila s visokom ocjenom", rekao je Mattia Binotto, šef tima iz Maranella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi