Ferrari predstavio novi bolid naziva SF90 za novu sezonu
Bolid s kojim će Ferrari pokušati pomrsiti račune Mercedesu

Nekoliko promjena u odnosu na prošlu sezonu

Ferrari predstavio novi bolid naziva SF90 za novu sezonu

S. Pašalić
Teme:

Mnogi timovi u Formuli 1 su predstavili svoje nove bolide za sezonu 2019.

Tako je došao na red i Ferrari koji je predstavio svoj novi F1 bolid SF90 u kojem će Sebastian Vettel i Charles Leclerc pokušati prekinuti dominaciju Mercedesa.

Novi bolid je u odnosu na prošlu godinu umjesto crvene boje ove godine u mat boji, a razlika je i to da je ime njihovog glavnog sponzora Philip Morrisa ispisaono crnom bojom, dok je prošle godine bilo ispisano bijelom bojom. Broj 90 u nazivu novog bolida se odnosi na 90. godišnjicu postojanja Ferrarija.

Sebastian Vettel nije krio oduševljenje novim bolidom:

"Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da uskočim u novi bolid. Radujem se ovoj godini jer mislim da smo na pravom putu i nadam se da ćemo nastaviti sa napretkom", rekao je Vettel.

"U potpunosti razumijemo da kao tim nosimo nade, ponos i očekivanja cijele nacije i miliona navijača širom svijeta. Riječ je o odgovornosti koju rado prihvatamo. Prošla sezona bila nam je najbolja u posljednjih 10 godina, ali i dalje nismo ostvarili svoj cilj. Takav poraz nikad nije lako prihvatiti, ali uvjeravam vas da gledamo naprijed sa snažnom posvećenošću i odlučnošću.", dodao je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije