Ferrari pronašao zamjenu za Vettela?

Nijemac će napustiti italijanski tim

Ferrari pronašao zamjenu za Vettela?

Admin Čaušević

Sebastianu Vettelu ugovor s Ferrarijem ističe na kraju ove godine i iskusni Nijemac od tada vjerovatno više neće sjediti u bolidu slavnog italijanskog tima.

Inostrani mediji pišu kako je Ferrari kao zamjenu za višestrukog prvaka svijeta pronašao u Carlosu Sainzu koji je trenutno član McLarena.

Sainz je već šestu godinu u Formuli 1, ovaj 25-godišnjak je prošlu sezonu završio na odličnom šestom mjestu uz ostvaren jedan podijum i to na Velikoj nagradi Brazila kada je bio treći.

Ferrari je pokazao interes da angažuje Sainza za sljedeću godinu je i Špancu baš kao i njemačkom vozaču ugovori ističu na kraju ove sezone.

Vettel je u tim iz Maranella stigao 2015. godine kao četverostruki prvak svijeta u bolidu Red Bulla. U eri dominacije Mercedesa nije uspio postati prvak svijeta s Ferrarijem iako je u nekim od sezona imao veoma konkurentan bolid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi