Sedam timova zaprijetilo FIA-i zbog Ferrarija!

Nezadovoljni nagodbom

Sedam timova zaprijetilo FIA-i zbog Ferrarija!

A. Čaušević

Svi F1 timovi koji ne koriste Ferrarijeve motore zaprijetili su FIA-i zbog nagodbe ove organizacije i Scuderrie Ferrari. 

Nakon provedne istrage vezane za legalnost prošlogodišnjeg Ferrarijevog motora FIA je nedavno postigla tajni dogovor s Ferrarijem što je šokiralo i iznenadilo sedam timova.

McLaren, Mercedes, Racing Point, Red Bull, Renault, AlphaTauri i Williams su zatražili istinu te su zaprijetili da će pokrenuti pravni postupak protiv Ferrarijea i FIA-e.

"Iznenađeni smo i šokirani FIA-inom objavom od petka, 28. februara u vezi sa zaključkom istrage o pogonskoj jedinici Scuderije Ferrari.

Međunarodni sportski regulator odgovoran je da djeluje po najvišim standardima upravljanja, integriteta i transparentnosti. Poslije višemjesečnih istraga koje je FIA pokrenula samo nakon upita drugih timova, snažno se protivimo FIA-inoj odluci da sklopi povjerljivi ugovor sa Ferrarijem kako bi se zaključilo ovo pitanje.“

Stoga, ovim putem javno izjavljujemo našu zajedničku obavezu da ćemo u cjelosti tražiti potpuno i pravilno zaključenje ove teme kako bismo se osigurali da naš sport sve takmičare tretira pošteno i jednako. To radimo u ime navijača, učesnika i dioničara Formule 1.“

Zadržavamo pravo na traženje pravne zaštite u okviru FIA-inog postupka i pred nadležnim sudovima", navodi se u pismu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi